C

Clarins

“Voor Clarins is de plantenwereld een onuitputtelijke bron van inspiratie en innovatie.”

O

Ontstaan


Clarins werd in 1954 opgericht door Jacques Courtin-Clarins. In Parijs opende hij het allereerste Clarins-instituut, waar gewerkt werd vanuit de visie dat schoonheid, welzijn en gezondheid onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Clarins gelooft in de kracht van plantenextracten en maakt in zijn innovatieve formules gebruik van meer dan 250 plantaardige ingrediënten.

V

Visie Clarins


Sinds 1954 staat Clarins voor hoogwaardige huidverzorging en make-up. Het was Jacques Courtin-Clarins die in dat jaar het eerste Clarins-instituut opende in Parijs. Zijn visie? Schoonheid, welzijn en gezondheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

B

Botanical

De formules van Clarins bevatten meer dan 250 plantaardige ingrediënten, waaronder tal van werkzame, bijzondere plantenextracten die de schoonheid van iedere vrouw benadrukken. Door de jaren heen heeft Clarins bestaande formules keer op keer verbeterd én werd het assortiment aangevuld met baanbrekende innovaties. Clarins geeft graag wat terug: het merk zet zich al jaren in voor onder meer biodiversiteit en maatschappelijke initiatieven die mensen in nood helpen.

“Voor Clarins is de plantenwereld een onuitputtelijke bron van inspiratie en innovatie.”
Dr. Olivier Courtin-Clarins

E

Eerlijke samenwerking

Uw welzijn en schoonheid zijn de prioriteit van Clarins, wat u terugziet in talloze unieke aanbrengmethodes waarmee de werkzaamheid van een product wordt verbeterd, met bewezen resultaten. Omdat iedere huid anders is en andere behoeften heeft, biedt Clarins alle mogelijke combinaties van texturen. De verbeterde formules en innovaties hebben tot op de dag van vandaag impact gehad op de geschiedenis van cosmetica. Clarins draagt graag bij; het merk zet zich al geruime tijd in voor zaken als biodiversiteit, een circulaire economie, het welzijn van kinderen en gezondheid. Clarins is betrokken bij een meer solidaire en verantwoordelijke samenleving. Duurzaam produceren is daar een belangrijk onderdeel van, van de sourcing tot aan de verpakkingen.